Voorpagina

Feestwinkel gaat boerka’s verhuren en betaalt boete

De eigenaar van webshop Feestkleding 365 verbaast zich erover dat het kabinet gezichtsbedekkende kleding, waaronder de boerka, uit het straatbeeld wil bannen. ‘Gelukkig wordt er een uitzondering gemaakt voor hulpsinterklazen en voor carnavalskleding. Dus bieden wij vanaf heden boerka’s & nikabs aan in ons assortiment’, luidt het op de website van de feestartikelenwinkel. Mochten klanten worden beboet dan is het bedrijf, in navolging van de Franse vastgoedmiljonair Rachid Nekkaz, bereid de boete te betalen.

Gezichtsbedekkende kleding als de boerka past niet in Nederland. ‘Het staat haaks op de wijze waarop wij in de publieke ruimte met elkaar omgaan: herkenbaar en aanspreekbaar’, zei minister Piet Hein Donner van Binnenlandse Zaken vrijdag na afloop van de ministerraad.

Als de kamer akkoord gaat met een verbod, dan staat op het openbaar dragen van een boerka, gezichtssluier, ondoorzichtige integraalhelm of een bivakmuts straks een boete van maximaal 380 euro. Daar is niets raars aan, blijkt uit de woorden van Donner: ‘Je mag ook niet geheel ontkleed over straat.’

Lees verder.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!