Voorpagina

Geweld tegen moslims in VS met 50% toegenomen

Misdaden en delicten gericht tegen moslims zijn in 2010 met bijna 50 procent gestegen ten opzichte van 2009. Racistisch en religieus geïnspireerd geweld daalde licht of kende een kleine stijging. Dat blijkt uit gepubliceerde statistieken van de Amerikaanse federale recherchedienst FBI.

Volgens de cijfers steeg het geweld tegen moslims van 107 in 2009, naar 160 in 2010, wat een stijging van 49 procent betekent. Geweld tegen katholieken steeg met 13 procent, terwijl geweld tegen joden een daling van 4 procent kende. In totaal werd een stijging van 14 procent opgetekend van antireligieuze misdaden.

Het aantal “hate crimes” steeg licht tot 6.628 gevallen, waarvan 47,9 procent gemotiveerd werd door rassenverschillen, en 20 procent door religieuze verschillen, aldus de FBI.

Lees verder.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!