Voorpagina

Grieken de nieuwe Moslims

Volgens VVD-prominent en voormalig KPN-topman Ben Verwaayen is integratie geen belangrijk thema meer in de Nederlandse politiek. “Het onderwerp is een beetje uitgepieterd.”

Dat zegt Verwaayen zaterdag in een interview met NRC Handelsblad. “Goede mensen in de politiek hebben er een neus voor en weten: de hype is voorbij.”

Onderbuikgevoel

De topman, op de achtergrond een belangrijk adviseur van premier Mark Rutte, doelt daarmee op de discussie over de integratie van moslims. “Nederland is natuurlijk geen anti-islamland. Het probleem was alleen het onderbuikgevoel. Ik mág er niet over praten, dus ik zál er godverdorie wèl over praten.”

Nieuwe moslims

Over de schuldencrisis zegt hij dat het te gemakkelijk is om Griekenland de schuld te geven. „Natuurlijk is alles wat de Grieken gedaan hebben, fout. Maar het essentiële is dat we erbij stonden en niets gedaan hebben.” Dat Geert Wilders zich tegen steun aan de Grieken keert, ziet Verwaayen als een teken dat hij minder met de islam bezig is. „Voor hem zijn Grieken de nieuwe moslims.”

Lees verder.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!