Voorpagina

Updates protesten Iran

Protesten zijn nu ook begonnen in Teheran waar grote groepen demonstranten zich aan het verzamelen zijn op het vrijheidsplein. Overheid heeft vele voorzorgsmaatregelen getroffen, er is huisarrest voor oppositieleiders, USA State Department tweet opeens in het Perzisch, foto’s van martelaren worden geëtaleerd…. Is Iran next?

Updates

15 feb: Parlement Iran: doodstraf leiders oppositie

Tijdens een bijeenkomst van het parlement in Iran riepen pro-regerings leden “dood aan Mousavi, Karroubi en Khatami.” In totaal 220 van de 290 parlementsleden zeggen in een verklaring dat dit trio verantwoordelijk gehouden moet worden voor de opstanden.

15 feb: Dode bij felle betogingen in Iran

Bij de demonstraties in Teheran van gisteren is zeker één dode gevallen. Het regeringsgezinde persbureau Fars meldt dat ‘een omstander’ is ‘doodgeschoten door betogers’, zonder verdere uitleg.

14 feb: Oppositieleider vastgezet:

“Iranian police have placed opposition leader Mir Hossein Mousavi under house arrest, his official website says.

It says the move is intended to block him from attending a rally in Tehran in support of the protests in Egypt. “

14 feb: ‘Groene’ activisten zetten betoging Iran door

“TEHERAN – Activisten van de Groene Beweging in Iran zijn van plan maandag de straat op te gaan, ondanks een verbod van het bewind en uiterst strenge veiligheidsmaatregelen.

Dat heeft een lid van protestbeweging laten weten, berichtte dagblad The Guardian zondagavond.”

14 feb: Al Jazeera bericht over de situatie in Iran

14 feb: Een demonstrant etaleert foto’s van martelaren in Iran

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!