Voorpagina

Hilarisch. Afrika zamelt radiators in voor Noorwegen

‘Afrikanen bij elkaar brengen om het koude Noorwegen te voorzien van radiators’. Rapper Breezy V: ‘Heel veel mensen weten niet wat er daar gaande is, maar het is wat mij betreft net zo erg als armoede. Zonlicht leidt tot meer glimlachende mensen. Mensen negeren doorgaans geen verhongerende mensen, waarom zouden wij mensen die het koud hebben negeren. Bevriezing is ook dodelijk.’

Voor de mensen die nu denken dat het een serieuze oproep is: dat is het niet. Maar wel een mooie statement. Dat niet alle Afrikanen zielig zijn, of zielig gevonden willen worden. En dat ze over een gezonde dosis humor beschikken, mede mogelijk gemaakt door heel veel zonlicht. Kijken!

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!