Voorpagina

Hoe een aangrijpende video-oproep 14.000 euro opbracht in drie dagen

Afgelopen dagen circuleerde een filmpje op internet van een Marokkaans gezin dat onder erbarmelijke omstandigheden in Marokko leeft. Het filmpje, waarin het gezin wordt geïnterviewd, mondt uit in een oproep om de familieleden te helpen. De vader die normaal kostwinner is, kan vanwege een ziekte niet meer werken. Niet alleen de moeder en kinderen barstten in tranen uit, maar ook de verslaggever kon het niet droog houden.

Het filmpje ging op Facebook al snel viral – werd binnen enkele dagen 25000 bekeken – en leidde tot ontroerende reacties in Nederland. Een van de initiatiefnemers is S. El Yaagoubi, die de Facebookpagina ‘Chhiwat Bladi’ beheert. Zij haalde binnen enkele dagen 13.842 op, dat nu onderweg is naar Marokko.

Ook Saliha Abraymi zette een hulpactie op, zij heeft tot nu toe 1160 euro opgehaald. Mocht je nog willen helpen, dan kan dat. Rekeningnummer: 1933126 tnv S. Abraymi en ovv Sadaqa.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!