Voorpagina

Hoofdrabbijn IDF: “Belang Jeruzalem in Islam is uitvinding”

De hoofdrabbijn van het Israëlisch leger, Peretz, beweerde tijdens een lezing aan de pre-militaire academie in Moshav Nace dat het religieuze belang van Jeruzalem in de Islam een uitvinding is. Volgens hem hebben moslims geen gegronde reden om de bidden op de Tempelberg.

Het IDF heeft zich verontschuldigd maar vertelt eveneens dat de uitspraken uit de context werden gehaald. Nochtans werd eerder deze week een video van de lezing gepubliceerd op de website Kipa waarin Peretz zegt: “Jeruzalem wordt niet één keer vermeld in de Koran. Niet eens een hint. De Arabieren verbeelden zich dingen. […] 90% van de Arabieren weten niets over de Koran. Ik zeg je dit in volledige autoriteit. We weten meer dan de meeste van hen.” (vertaling gebaseerd op de Engelse vertaling van Haaretz)

De Tempelberg is in de laatste weken een beladen discussiepunt geweest en heeft de spanningen tussen moslims en joden doen stijgen naar aanleiding van de voorgestelde plannen om de joodse toegankelijkheid tot de site te vergroten.

Lees het volledig artikel hier.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!