Voorpagina

Iedereen antisemiet? Moet kunnen

Stuk van Anja Meulenbelt op haar weblog:

“Van het Openbaar Ministerie mag je Gretta Duisenberg een antisemiet noemen. En dus ook mij natuurlijk, Harry van Bommel, Dries van Agt, om maar even een rijtje met de mensen te noemen die ongeveer op dagelijkse basis voor antisemiet worden uitgescholden, ergens in de media of op het web. Of Jaap Hamburger, van Een Ander Joods Geluid, of Hajo Meyer, hoewel het in die gevallen al een beetje ingewikkelder wordt, mag je een jood voor antisemiet uitmaken als die dezelfde opvattingen heeft als een niet-jood die voor antisemiet uitgemaakt mag worden omdat hij/zij kritiek heeft op de bezettingspolitiek van Israel? (Voorbeeld van hoe joden andere joden voor rotte vis uit kunnen maken: hier)”

“Natuurlijk zijn rechts Nederland en de ‘vrienden van Israël’ – degenen die het liefst mensen voor antisemiet uitschelden – hier blij mee, waaronder ook de redactie van Elsevier, Afshin Elian (hier) en de jongens van PowNed – ze deden het al, maar nu kunnen ze helemaal los gaan.”

“Niet dat nu bij een rechtzaak aangetoond zou zijn dat Duisenberg antisemitische uitlatingen heeft gedaan, want er komt geen rechtszaak – waar het om gaat is dat iedereen van het Openbaar Ministerie rustig iemand zonder enig bewijs voor antisemiet uit mag maken wanneer dat maar onderdeel is van het ‘maatschappelijk debat’ waar het haatobject zelf aan deelnam. Bijvoorbeeld door publiekelijk meningen te hebben over Israël, want daar komt het in werkelijkheid op neer.” Lees Verder

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!