Voorpagina

Iftar BarmHartBox

Het is nog amper 17:00 als op een parkeerterrein in Den Haag een horde auto’s parkeert. De inzittenden hebben als doel het honderd meter verder gelegen Partycentrum Zichtenburg te betreden. De grootste gemene deler is dat het gezelschap louter uit dames bestaat. De zondagsrust geldt overduidelijk niet voor deze dames die vanuit alle hoeken (zelfs vanuit de Bible belt (Veenendaal)) van Nederland zijn samengestroomd om één van de grootste benefiet iftars die Nederland kent bij te wonen: de benefiet Iftar van BarmHartBox. Het Ladies Only concept verklaart het hoog oestrogeen gehalte. De maand Ramadan (althans, het vasten) verklaart de luidruchtige maagprotesten (gemene deler no.2).

Het geloof is een inspiratiebron voor de liefdadigheid van die avond:

“Bovendien behoort hij (die dit doet) tot hen, die geloven en elkander aansporen tot geduld en die elkander aansporen tot barmhartigheid. Dezen zullen aan de rechter hand zijn.”
(Koran 90:17-18)

Een jaar later organiseert BarmHartBox wederom een iftar op 27 juni, like de Facebookpage om op de hoogte te blijven.

 

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!