Voorpagina

I’ll ride with you. Hartverwarmend of verontrustend?

Naar aanleiding van de gijzeling in Sydney verspreiden enkele duizenden Australiërs de boodschap ‘I’ll ride with you’ (ik rijd met je mee) voor moslims die bezorgd zijn om islamofobische represailles. Het begon als een uitnodiging van een Australische jongedame Rachael Jacobs naar een gesluierde vrouw die bang was om alleen het openbaar vervoer te nemen. De boodschap verspreidde zich al snel op sociale media onder de hashtag I’ll ride with you.

Is deze hashtag een voorbeeld van hartverwarmende Australische solidariteit met de medemoslims of een symptoom van een meer verontrustwekkende trend waarbij onschuldige burgers geviseerd worden op basis van etniciteit die ze toevallig delen met enkele criminelen?

Lees meer over de hastag hier.

Lees meer over de gijzeling hier.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!