Voorpagina

Internationaal Hulpkonvooi naar Gaza bijeen

INTERNATIONAAL  HULPKONVOOI NAAR GAZA BIJEEN

IN AMSTERDAM

Persuitnodiging

Datum: Maandag 7 maart
Tijdstip: 10.30 uur -12.00 uur
Locatie: Franciscuszaal* in het Mozeshuis van de Mozes & Aäronkerk in Amsterdam, Waterlooplein 205

Meer dan 30 activisten uit de hele wereld komen het weekend van 5 en 6 maart in Amsterdam bijeen om te vergaderen over Freedom Flotilla 2, die in mei 2011 zal vertrekken vanuit Griekenland naar de Gazastrook. Vertegenwoordigers van samenwerkende coalities uit Canada, Frankrijk, Groot-Brittannië, Griekenland, Ierland, Indonesië, Italië, Jordanië, Maleisië, Noorwegen, Schotland, Spanje, Turkije, de Verenigde Staten en Zweden zullen de vergadering bijwonen, die door de Nederlandse coalitie wordt georganiseerd.

Verschillende malen slaagden hulpkonvooien er in om via zee levensmiddelen, medicijnen en schoolspullen naar de Gazastrook te brengen. Eind mei 2010 mislukte dit. De aanval van het Israëlische leger op de Freedom Flotilla met hulpgoederen, waarbij acht Turkse opvarenden en een Amerikaanse om het leven  kwamen, schokte de wereld.

Aan Freedom Flotilla 2 doen meer landen en meer activisten mee dan ooit. Onder hen: politici, journalisten en kunstenaars. Het doel blijft hetzelfde: middels geweldloze acties de blokkade van de Gazastrook doorbreken én de internationale gemeenschap bewust maken van de gevolgen van de blokkade voor het dagelijks leven van burgers in de Gazastrook. Ook een schip met Nederlandse journalisten en mensenrechtenactivisten maakt onderdeel uit van de vloot.

Na afloop van de tweedaagse bijeenkomst vindt op maandag 7 maart een persconferentie plaats. Hierbij zullen vertegenwoordigers van de internationale coalities aanwezig zijn, zoals voormalig V.S. legerkolonel Ann Wright en voorman van de Turkse coalitie Huseyin Oruc. Vanuit Nederland zijn o.a Hajo Meyer, een joodse overlevende van het concentratiekamp Auschwitz en Anne de Jong, opvarende van Freedom Flotilla 1, aanwezig.

————————————-

Noot voor de pers:

Pers dient zich aan te melden via info@nederland-gaza.nl of (06-53194788)

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!