Voorpagina

Interview met hoofd Marketing Google

De in Egypte geboren Wael Ghonim (hoofd Marketing Google Midden-Oosten en Noord-Afrika) werd onlangs een prominente figuur in de pro-democratie demonstraties in Egypte. Hij kreeg toestemming van Google om wegens persoonlijke omstandigheden naar Egypte te gaan, waar hij mee 11 dagen werd opgesloten door de Egyptische politie. Al snel werd het duidelijk dat hij de grote man was achter de facebook acties en in dit emotionele interview komt zijn kijk op de demonstraties sterk naar voren.

Een aantal citaten uit het inteview:

“Wij zijn de jongeren die houden van Egypte en wij deden dit uit liefde voor Egypte.”

“Het was onze hoop dat mensen de straten op zouden gaan en zouden zeggen: “Wij willen onze rechten!”  ”

“Ik ben geen held. De helden zijn de mensen op straat. De helden zijn degenen die worden geslagen op straat. De helden zijn degenen die worden gearresteerd en hun leven riskeren.”

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!