Voorpagina

Amerikaanse religiewetenschapper geeft FOX journaliste ervan langs

Wetenschapper Reza Aslan schreef het boek ‘Zeloot: het leven en de tijd van Jezus van Nazareth‘, en werd bij FOX uitgenodigd om over zijn werk te praten. Althans, dat dacht hij. Uiteindelijk moest hij vooral verdedigen hoe hij het als moslim in zijn hoofd haalde om een boek te schrijven over Jezus. Wat volgt is absoluut het kijken waard.

Zo vraagt de interviewster: “Waarom schrijf je een boek over de grondlegger van het christendom?” Professor Reza Aslan: “Uuh omdat het mijn werk is, het is mijn werk als academicus, ik ben professor in de religiestudies. Het is hetzelfde als wanneer je een christen vraagt waarom hij een boek schrijft over de islam.”

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!