Voorpagina

Jaar cel voor vervalsen van Halalvlees

Een 61-jarige man uit Breda is onlangs tot een jaar cel veroordeeld voor fraude met halalvlees.

bron: BNDestem.nl

Halal is niet meer…

De man en zijn mededaders verkochten paardenvlees uit Zuid-Amerika als in Nederland geslacht halalvlees.

De man heeft in 2007 en 2008 paardenvlees omgekat tot rundvlees. Daarna heeft hij certificaten gekocht die verklaarden dat het om halal geslacht vlees ging. Nadat ook die certificaten werden vervalst – via een copyshop werd het aantal kilo’s aangepast – verkocht hij het vlees aan Franse groothandels.

Gezondheid

Het Openbaar Ministerie had 1,5 jaar geëist. De rechtbank in Breda legde een jaar cel (waarvan drie maanden voorwaardelijk) op. De straf valt lager uit omdat er geen aanwijzingen zijn dat er mensen gezondheidsproblemen hebben gekregen door het vlees.

Een mededader van de Bredanaar, een 53-jarige man uit Oosterhout, kreeg 160 uur werkstraf. Zijn bedrijf kreeg ook een boete van 20.000 euro.

Zie ook: Eis 1,5 jaar cel voor halalvleesfraude

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!