Voorpagina

Kosjerwoningen

Woningcorporatie Ymere is de eigenaar van een studentenhuis dat speciaal is afgestemd op de wensen van studenten met een joodse achtergrond. Op de website van Joods Studentenhuis staat verder:

“Samenwonen in het Joods Studentenhuis Amsterdam. Studenten met diverse joodse achtergronden uit het hele land en daarbuiten. Het huis is een levendig joods centrum in De Pijp, een prachtige buurt, vlakbij diverse sjoels en niet ver van de kosjere winkels en restaurantjes. Het huis is uitgerust met alle faciliteiten die nodig zijn voor joodse studenten, waaronder een kosjere keuken. Het huis is eigendom van woningcorporatie Ymere. Stichting Joods Studentenhuis Amsterdam doet het beheer en de toewijzing”

De vraag blijft natuurlijk waarom Parool, de Kamerleden en verschillende schrijvers geen moord en brand schreeuwden. Waarom werd de term ‘kosjerwoning’ niet bedacht? De Joodse Omroep maakte er jaren geleden een reportage over. Waarom werd daar niet op gereageerd?

Waar bleef de morele verontwaardiging? Waarom werd er toen niet gesmeten met termen als Apartheid, segregatie en onderdrukking?

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!