Voorpagina

Kunstenaar brengt Palestina voor 1948 weer tot leven

De Palestijnse kunstschilder, Nabil Anani, brengt het leven van pre-1948 Palestina in beeld via zijn werk dat momenteel in de Zwayeh Gallery in Ramallah tentoongesteld wordt.

Via het visueel-artistiek medium toont hij het simpel en tegelijk levendig burgerleven van de Palestijnse gemeenschap voordat het verwoest werd door de creatie van de Israëlische staat. De diversiteit van die tijd wordt gedemonstreerd door o.a. traditionele kledij en westerse kledij alsook het stedelijk leven als het agrarisch leven weer te geven.

Tegelijk toont het ook een ‘wereld die had kunnen zijn’ en stelt impliciete vragen zoals hoe hadden die families kunnen leven? Hoe zouden die kinderen zijn opgegroeid? Welke maatschappij zou er van Palestina geworden zijn?

Lees meer hier.
Bekijk Anani’s werk hier.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!