Voorpagina

Londense kerk bouwt de Israëlische muur om Bethlehem na

De St. James’ kerk in hartje Londen heeft een acht-meter hoge muur om de voorzijde van het gebouw laten bouwen. De muur stelt een replica voor van de muur die Israëliërs om de Palestijnse stad Bethlehem hebben heen gebouwd.

Sinds 2003 kunnen Palestijnen alleen door zware metalen poorten de stad uit, mits men de juiste reispapieren heeft. Een groot deel van de bevolking uit Bethlehem, wat uit moslims en christenen bestaat, is dan ook al jaren lang niet meer de stad uit geweest. De actie van de Londense kerk wil laten zien hoe het is om anno 2013 in de geboorteplaats van Jezus te leven.

De muur verduistert de gevel van de kerk, wat opzettelijk gedaan is, omdat de kerk wil laten zien dat ‘dit is wat er is gebeurd met de heilige en historische plekken in Bethlehem’.

Bron: http://electronicintifada.net/blogs/ali-abunimah/london-church-blocks-its-facade-replica-israeli-wall-around-bethlehem

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!