Voorpagina

Louboutin: ‘Geen Anti-islam campagne met mijn pumps!’

De Franse schoenenontwerper Christian Louboutin eist dat de nieuwe anti-islam campagne van de Belgische partij Vlaams Belang wordt stopgezet. Op de campagneposter zien we namelijk de blote benen van politica Anke Van dermeersch in een paar Louboutins, die te herkennen zijn aan de beroemde rode zool. De Vlaamse website Demorgen.be meldt dat er vandaag een kort geding plaatsvindt, aangespannen door Louboutin.

Op de poster zien we de blote benen van Van dermeersch, met streepjes wat de lengte van bedekking betekent in de islam. Ultrakort betekent ‘steniging’, boven de knie ‘hoer’, net onder de knie ‘slet’ en op de grond ‘shariaconform’. De boodschap is: ‘Vrijheid of islam? Vrouwen tegen islam!’ Louboutin meent dat het gebruik van zijn schoenenontwerp zorgt voor imagoschade.

Van dermeersch laat weten pas te stoppen met de campagne als de rechter haar dat gebiedt.

 

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!