Voorpagina

Marathon van Utrecht weert Kenyanen

De marathon van Utrecht discrimineert door Nederlanders een veel hoger prijzengeld te bieden dan Keniaanse atleten. Dat vindt Art.1, het expertisecentrum ter bestrijding van discriminatie. Als een Keniaan over twee weken de marathon wint, verdient hij 100 euro. De beste Nederlander krijgt het honderdvoudige: 10.000 euro.

Dit opmerkelijke prijzenschema is bedacht om snelle buitenlanders weg te houden. Nadat de marathon de laatste vier jaar door Kenianen werd gewonnen, wilde wedstrijddirecteur Louran van Keulen Nederlandse atleten centraal stellen. Hij verwacht geen enkele Keniaan aan de start bij zijn ‘Dutch Battle’, al zijn ze formeel wel welkom. Een Nederlandse winnaar, dat is de bedoeling. Die verdient dan 10.100 euro.

Lees Verder


Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!