Voorpagina

Marokkaanse minister komt terug op voorgenomen besluit over studiefinanciering

 

Het goede nieuws van de minister van Onderwijs, Lahcen Daoudi, over dat alle studenten in Marokko die aanvraag doen voor studiefinanciering een beurs krijgen in het nieuwe schooljaar blijkt een foute opmerking.

Zo vertelt de minister tegenover Akhbar Al Yaoum dat niet alle studenten in aanmerking komen maar alleen de meest behoeftigen. Voor de beurs komen 230.000 Marokkaanse studenten, van de 615.000 studenten die graag studiefinanciering willen, in aanmerking.

In zijn parlementaire toespraak heeft de minister niet duidelijk gemaakt dat niet alle studenten profiteren van een studiefinanciering, maar alleen de meest behoeftigen onder hen. Integendeel, Daoudi had onmiskenbaar aangekondigd dat alle studenten in aanmerking kwamen. ‘Ja, we verhoogden de prijzen van gas en olie, maar nu goed nieuws. Alle studenten, ik herhaal, alle studenten die een aanvraag doen voor een studiebeurs zullen die ontvangen’, aldus de minister.

De matige uitleg van Daoudi zorgde voor veel frustratie bij studenten. Via sociale netwerken lieten ze zich uit: ‘Was dit een verborgen camera grap of zo?’, vraagt een student zich af. Een ander noemt het volkomen kinderachtig. Men vraagt zich nu af of andere aankondigingen van de minister wel kloppen. Een van de verklaringen waar men aan twijfelt is dat Daoudi ‘meer dan 600 miljoen Dirham zal investeren in wetenschappelijk onderzoek’.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!