Voorpagina

Maximaal twee kinderen voor moslims in Birma

Als je ze niet zonder slag of stoot etnisch kunt zuiveren, dan maar wettelijk de populatie terugdringen. Dat moet de boeddhistische regering in Birma gedacht hebben. Moslims in Birma mogen voortaan maar twee kinderen krijgen, om de toename van met name de islamitische Rohingya bevolking te beperken.

Saillant detail: slechts 4% van Birma is islamitisch, tegenover 89% boeddhistisch. Dus ook zonder wet duurt het waarschijnlijk millenia voordat moslims een demografische meerderheid vormen in het land. De NOS meldt:

Volgens een woordvoerder van de deelstaat groeit de Rohingya-bevolking te hard. De maatregel is volgens hem in lijn met aanbevelingen van een regeringscommissie om de onrust in de regio aan te pakken en moet dan ook worden gezien als een veiligheidsmaatregel.

Door de onrust in Birma zijn er de afgelopen jaren honderden om het leven gekomen, voornamelijk moslims. Honderdduizenden sloegen op de vlucht uit angst voor geweld van de boeddhistische meerderheid.

Foto: İHH İnsani Yardım Vakfı/TURKEY via photopin cc

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!