Voorpagina

Medewerkers stemcampagne bedreigd

Medewerkers van Asri, die werkten aan een campagne om jongeren naar de stembus te bewegen, hebben hun werk neergelegd wegens bedreigingen.

Een deel van hun persbericht:

Een tussenstand van de stemcampagne; wat heeft deze tot dusver gebracht?!

Als reactie op de vele emails, tweets, comments op verschillende fora en de krantenartikelen volgt dit persbericht. Dat de stemcampagne van Asri veel heeft opgeleverd is zeker. Maar wat de stemcampagne precies heeft opgeleverd weet nog niemand.

Afgelopen woensdag hebben twee van onze medewerkers de werkzaamheden voor Asri neergelegd. Hiertoe hebben zij besloten omdat er gerichte, persoonlijke bedreigingen aan hun adres zijn gedaan die hen niet in de kouwe kleren is gaan zitten. Ook overwogen deze medewerkers aangifte te doen bij de politie alleen door de ernst van de bedreigingen en de gerichtheid daarvan zien zij af van de aangifte. De angst dat de bedreigingen uitgevoerd gaan worden is vele malen groter en de medewerkers willen nu alleen hun rust om dit alles te boven te komen. Het bestuur en de klachtencommissie van Asri heeft meerdere gesprekken gevoerd met de medewerkers over deze kwestie. Asri bekijkt nu de mogelijkheden om wellicht als organisatie aangifte te doen tegen de bedreigingen. Asri betreurt dit ten zeerste en wenst haar medewerkers alle rust toe om de schokkende bedreigingen te boven te komen.

De echte vraag is nu echter; Wie zijn de haatzaaiers? Wij of de andersdenkenden? Vrijheid van meningsuiting is toch een kenmerk van ons prachtige democratie? Wie mag aanspraak maken op dit recht; alleen de extreem rechtse liberalen of iedereen? In beide gevallen heeft Asri, net zoals de rest van Nederland, het recht om haar campagne zo te schrijven zoals deze geschreven is!

Lees Verder

Op hun website valt o.a. bij de bestuurspagina te lezen:

Wegens persoonlijke haatmails aan de adressen van onze medewerkers en vrijwilligers staan een aantal webpagina’s sinds vandaag offline. De medewerkers van Asri ondervinden een enorme last van de aantijgingen en persoonlijke berichten. dit heeft ons doen besluiten om alle namen van medewerkers op de website te verwijderen.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!