Voorpagina

Meer Christenen worden moslim

Nu de islam in Nederland sterk groeit, worden ook steeds meer christenen moslim. Daarom is het noodzakelijk dat we beter leren omgaan met de ‘verlokking van de islam’.

Dat zegt Marten de Vries. Hij is namens de Gereformeerde Kerken Vrijgemaakt werkzaam onder moslims in en rond de stad Rotterdam. Het is zijn opdracht om contacten te leggen met moslims en om kerkleden toe te rusten voor het gesprek met moslims.

Paulus zegt in Galaten 1: ‘Het verbaast me dat u zich zo snel hebt afgewend van hem die u door de genade van Christus heeft geroepen en dat u zich tot een ander evangelie hebt gekeerd. Er is geen ander evangelie, er zijn alleen maar mensen die u in verwarring brengen en het evangelie van Christus willen verdraaien.’ Omgaan met moslims is geen onschuldige bezigheid, vindt predikant en islamdeskundige Marten de Vries. “Als je als christen niet sterk in je schoenen staat, kun je vallen voor de verlokking van de islam.”

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!