Voorpagina

Moslimorganisaties somberen over verbod


DEN HAAG – Moslimorganisaties somberen over het voorgenomen plan van de Partij voor de Dieren over een ritueel slachtverbod, ook nu eerst nog gesprekken zullen volgen met vertegenwoordigers van joodse en islamitische organisaties.

„Het ziet er niet rooskleurig uit”, aldus Ebubekir Ozture van het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO). „Wat wij heel erg jammer vinden als CMO, waarbij 21 van de 23 moskeekoepels zijn aangesloten, is dat er niet één keer contact met ons is gezocht.” Ozture was woensdag bij het debat in de Tweede Kamer aanwezig. „Alle partijen gaven eigenlijk toe dat ze daarin tekort zijn geschoten. Als je zoiets gaat besluiten, moet je eerst met de betrokken partijen praten.”

„Wij zijn teleurgesteld dat we nu pas zijn benaderd”, zei Mohamed Ben Hammouch namens de Haagse moskeeën. „Maar beter nu dan nooit.”

Lees Verder

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!