Voorpagina

Moslims die bidden in de kerk? Priester blij. Kerkgangers boos.

Een priester die moslims in zijn eigen kerk de ruimte gaf hun gebeden te verrichten, krijgt veel kritiek en gescheld over zich heen. Maar hij houdt voet bij stuk.

Abdul Kalam (L), Sheikh Amed Magghabri (C) and Rev Isaac Poobalan (R) at St John's Episcopal Church

Toen eerwaarde Isaac Poobalan zag dat de moskee te klein is voor zijn moslimburen en hen het vrijdagsgebed op straat zag verrichten, bood hij hen aan wekelijks het vrijdagsgebed in zijn kerk te verrichten. Sindsdien knielen honderden moslims wekelijks richting Mekka, in de kerk. Hiermee is St John’s Episcopal Church de eerste kerk van Groot-Brittanië die de kerk deelt met moslims.

De reacties logen er niet om:

One user said that the church were “sharing Christ’s table with Satan” before others another predicted a “flood” of Muslims moving to Aberdeen to convert the church into a mosque and said Rev Poobalan needed to be given the “boot” before it was too late.

Another posted: “I would leave this so called “church”. Allah is Satan, and no God.

“We are dealing with evil people that bow down to Allah and lost their belief in Jesus a long time ago.

Lees verder op Huffington Post

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!