Voorpagina

Moslims die op PvdA stemmen: opgelet!

Wie denkt dat Allah alles beter weet, moet niet bij de PvdA zijn.

‘We hebben geen goede ervaringen met regeren met de PvdA. Dat gaat heel ver terug.’ Dat zei Gerda Verburg vorige week in een interview met Nu.nl.

Ik dacht: ja. Daarna dacht ik: Jezus, Gerda heeft hartstikke gelijk.

Voorlopig, zei Gerda, wil ze niet meer met ons samenwerken. Ik voelde me weer een puber en zei tegen mijn beeldscherm: ik wil ook niet meer met jou spelen! Toen Jan Peter Balkenende later in Pauw en Witteman allerlei PvdA’ers de schuld gaf van het mislukken van zijn christelijke kabinet wist ik het zeker. We moeten iets duidelijk maken: dat we geen enkele partij meer buitensluiten, behalve het CDA. Het CDA is een partij van God. Wij zijn van de mensen. Laten we het eens zo simpel uitdrukken.

Maar soms heb ik het gevoel dat wij de vierde religieuze partij van Nederland zijn. Zeker als ik al die PvdA’ers zie die, op de rituele barricade, de partijtop erop wijzen dat ze rekening moet houden met haar religieuze achterban. Het zou goed zijn als wij tegen al die voorstanders van ritueel slachten zeggen: wij zijn een progressieve partij die altijd de nieuwste inzichten hanteert. Wij zijn de partij van vooruitgang. ‘Sterf, gij oude vormen en gedachten!’ Wij gaan uit van nieuwe woorden. Niet van oude. Dat maakt ons progressief.

Lees Verder

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!