Voorpagina

Muammar Kaddafi gedood

De kolonel stierf bij een aanval door strijders van de Nationale Overgangsraad, stelde deze minister. Abdel Majid Mlegta, een hoge militaire functionaris van de NTC, zegt dat Kaddafi bij zijn arrestatie in Sirte in zijn hoofd en benen is geschoten. Dat meldt de Arabische nieuwszender al-Jazeera.

De NAVO heeft de berichten nog niet bevestigd. NTC-leider Mustafa Jalil geeft later op de dag een toespraak.

Ook zijn de stoffelijke resten van Kaddafi’s zoon Mutassim donderdag aangetroffen in de stad Sirte. Dat heeft een woordvoerder van de Overgangsraad gemeld.

In de grond

Ex-dictator Kaddafi is donderdag aangetroffen in een gat in de grond in Sirte. Dat meldt de Britse omroep BBC op basis van een gesprek met de strijder van de Nationale Overgangsraad die Kaddafi zou hebben gevonden.

De NTC-strijder Mohammed, een twintiger, zei dat Kaddafi smeekte: ”Niet schieten”. De kameraden van Mohammed tilden de strijder op hun schouders en zongen Allah Akbar (God is de Grootste). Anderen losten vreugdeschoten.

Mohammed toonde de BBC-verslaggever trots een gouden pistool, dat hij naar eigen zeggen van Kaddafi had afgepakt.

De nieuwe machthebbers in Libië hebben het stoffelijk overschot van Kaddafi overgebracht naar de westelijke stad Misurata. Het lijk zal later worden getoond aan media, meldt al-Arabiya.

Na de eerste berichten over de arrestatie van Kaddafi braken op diverse plekken in Libië feesten los. In Sirte lopen NTC-strijders juichend over straat en lossen vreugdeschoten in de lucht.

Lees verder.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!