Voorpagina

Omar Ahaddaf wint Leids Cabaret Festival

Volgens de jury is Ahaddaf ‘een absoluut juweel’ die met een ‘gedurfde’ voorstelling kwam.

De uit Marokko afkomstige Omar Ahaddaf (32) is zaterdagavond door de jury uitgeroepen tot de winnaar van het Vara Leids Cabaret Festival. Ook het publiek koos voor Ahaddaf, die 10 jaar geleden naar Nederland kwam.

Volgens de jury is Ahaddaf ‘een absoluut juweel’ die met een ‘gedurfde’ voorstelling kwam. ‘Het is iemand die iets te melden heeft’, zei jurywoordvoerder Jacques d’Ancona.

Tijdens de finale van het jaarlijks terugkerende cabaretfeest in de Leidse Schouwburg stonden drie finalisten op het podium. Naast Ahaddaf waren dat Pepijn Schoneveld uit Amsterdam en de Vlaming Arnout Van den Bossche.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!