Voorpagina

‘Onbegrip over slachtverbod is groot’

Het verbod op ritueel slachten zal ertoe leiden dat moslims hun vlees uit België en Duitsland gaan halen en dat het illegaal slachten zal toenemen. Dat horen gemeenteraadsleden met een islamitische achterban van hun kiezers.

De NOS benaderde ruim 200 van deze raadsleden voor een onderzoek naar de opvattingen over het ritueel slachten. Van hen reageerde de helft.

Uit het onderzoek blijkt dat er groot onbegrip is in de achterban over de maatregel. Ze zijn bang dat hun partij bij de volgende verkiezingen afgerekend zal worden op het slachtverbod, omdat islamitische kiezers voor een andere partij zullen kiezen.

Er zijn ook raadsleden die verwachten dat de kwestie de weg vrijmaakt voor een nieuwe islamitische partij. Negen raadsleden laten weten te overwegen hun partij te verlaten als ook in de Eerste Kamer voor het verbod wordt gestemd.

Eenzijdig
Een ruime meerderheid van de ondervraagde raadsleden is tegen het verbod op ritueel slachten. Daarmee verschillen ze van mening met hun partijgenoten in de Tweede Kamer.

D66-raadslid Fatima Kalai-El Mousaoui uit Waddinxveen vindt dat het besluit eigenlijk gebaseerd is op emotie. “In de politiek moet men veel stukken lezen en informatie vergaren om tot een goed besluit te komen. Voor het besluit over een verbod op ritueel slachten, krijgt men een eenzijdig verhaal en dat is het verhaal van de dierenpartij.”

Lees verder.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!