Voorpagina

Ondertussen updates over Libië

Daar waar 'Libya' staat, gebeurt het. Dat bruine... links van Egypt (lees: Egypte), rechts van Algerije (wat hier staat als Algeria).

22 feb – SP doet appèl op NLse bedrijven om terug te keren van grote wapenbeurs in Abu Dhabi.

Tweede Kamerlid Harry van Bommel doet vandaag een moreel appèl op vijf Nederlandse bedrijven om terug te keren van een grote wapenbeurs in Abu Dhabi. Het Kamerlid vindt tevens dat de EU onmiddellijk een wapenembargo moet instellen tegen Libië en andere landen in het Midden-Oosten waar de mensenrechten worden geschonden.

22 feb / 17:00 – Gaddafi geeft op het moment een speech op tv, live, o.a. te zien op Al Jazeera. Hij schreeuwt veel, dreigt opstanders met de dood, voorspelt een burgeroorlog, praat volk schuldgevoel aan, waarschuwt dat mensen Libië om willen vormen naar Islamitische staat en meer van dat alles. Wij hebben er wat chips bij gepakt… duurt lang…

22 feb / 0:58 – Arabische Liga zal met spoed bijeenkomen dinsdag op initiatief van Qatar.

Hamad bin Jassim bin Jabr Al-Thani, Qatar’s prime minister and foreign minister, called for an extraordinary meeting of the Arab League to take place on Tuesday. The aim is to discuss the current crisis in Libya and to put additional “pressure” on the government, he told Al Jazeera.

22 feb / 0:53 – Het Egyptische volk plant op Facebook een mars als steun voor het Libische volk

22 feb – Nederlanders worden morgen geëvacueerd uit Libië

Minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken heeft na een overleg met de Europese ministers van Buitenlandse Zaken gezegd dat de ruim honderd Nederlanders die nu nog in Libië zijn zo snel mogelijk geëvacueerd moeten worden. (NRC)

21 feb – Fatwa uitgesproken tegen Kadhafi door Shaykh Al-Qaradawi.

De invloedrijke soennitische geestelijke Yusuf al-Qaradawi heeft maandag gezegd dat het leger de Libische leider Moammar Kaddafi moet doden.

Hij sprak een fatwa uit en zei dat iedere Libische militair die Kaddafi kan doodschieten dit moet doen om „Libië van hem af te helpen”.

21 feb – Libische vertegenwoordiger in de VN vertrekt uit protest tegen het regime van Kadhafi a.k.a. Gaddafi a.k.a. Gids van de Revolutie.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!