Voorpagina

Onze eigen Putri

Onze eigen Putri staat nu op de website van Roots for Developement. Roots for Development is een netwerk van jonge multiculturele mensen die een verschil maken in de wereld. Roots spaart inspiratie, organiseert events en trainingen en zorgt ervoor dat jouw internationale project een succes wordt. Be your difference! Join Roots.

Putri Gayatri Pertiwi

Roots: Indonesië
Organisatie: Emic Research

Thuis en thuis

“Ik ben een trotse Amsterdammer met wortelen in het oosten van Java. Mijn ouders migreerden op jonge leeftijd naar Nederland. Hun wens was om terug te keren naar Indonesië, maar intussen zijn ze een huwelijk, drie kinderen en vele levensjaren verder. De band met ons tweede thuisland is nog steeds sterk: ik heb er door de jaren heen veel tijd doorgebracht en het voelt alsof ik ook daar ben opgegroeid.”

Ondernemerschap

“Twee-en-een-half jaar geleden ben ik met twee van mijn beste vrienden een onderzoeks- en adviesbureau begonnen, Emic Research. Wij zijn een intermediair tussen Oost en West, Indonesië en Nederland. Mijn werk komt voort uit een inherente interesse in het interculturele en een passie voor onderzoek. Het ondernemerschap is heel uitdagend en dus ontzettend leuk.”

Just peace

“In mijn optiek zou het uitgangspunt van Internationale Samenwerking ‘just peace’ moeten zijn. Vrede met ons innerlijke zelf, met andere mensen en de natuur. Dit principe komt terug in hoe ik denk, werk en beweeg. Ik wil graag mijn bijdrage te leveren aan interreligieuze, -culturele, -sociaaleconomische en –generationele toenadering. In Nederland en internationaal.”

Be your difference

“Mensen delen in essentie meer gelijkenissen dan verschillen. De verschillen zijn er om van te leren en vormen dus een rijke bron van inspiratie. Voor mij werkt deze gedachte heel bemoedigend in mijn dagelijkse omgang met anderen.
Vergeet ook nooit de kracht van positieve energie: oprechte en maximale inzet worden vanzelf omgezet in veel goeds!”

Roots for Developement.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!