Voorpagina

Ophef over ‘Jezus, profeet van Islam’

Billboards met daarop de tekst ‘Jezus, profeet van de islam’ zorgen in Australië voor ophef. Verschillende christenen, waaronder de hulpbisschop van het aartsbisdom Sydney, noemen de billboards “een belediging van het christendom”.

De islamitische groep MyPeace heeft de billboards laten zetten. Door te wijzen op overeenkomsten tussen het christendom en de islam willen zij de interreligieuze dialoog stimuleren. Bij veel mensen is namelijk niet bekend dat Jezus ook een belangrijke plaats inneemt in de islam, zij het als profeet en niet als Zoon van God. Lees Verder

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!