Voorpagina

Pakistaanse taliban richten bloedbad aan in school

In de stad Peshawar, in het noordwesten van Pakistan, werd een school aangevallen door de Tehreek-e-Taliban Pakistan (de Pakistaanse taliban). Het gaat om een school waar voornamelijk kinderen van militairen les volgen.

Het dodenaantal zou ondertussen al zijn opgelopen tot 100, waarvan minstens 84 kinderen. De autoriteiten veronderstellen dat er nog honderden kinderen en leerkrachten in de school worden gegijzeld. De actie zou een vergelding zijn voor een militair offensief tegen de Pakistaanse talibanmilitanten in de noordwestelijke stammenregio, in Noord-Waziristan.

Lees meer hier.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!