Voorpagina

Palestijnse chirurg geeft conterttour in NL en BE

Geboren en getogen in Nederland, maar inmiddels al jaren als algemeen chirurg werkzaam in de Arabische golf,  komt de van afkomst Palestijnse songschrijver, multi-instrumentalist en zanger, die zijn nummers uitbrengt onder de artiestennaam Doc Jazz, in de tweede en derde week van mei een korte reeks concerten geven in België en Nederland.

Doc Jazz heeft een uitgebreid repertoire van in hoofdzaak Engelstalige teksten die  met name betrekking hebben op de Palestijnse kwestie. De muziek onderscheidt zich op meerdere manieren van de meeste andere protestmuziek. Zo worden teksten met diepgaande verzen en eenvoudig te begrijpen boodschappen in refreinen gecombineerd met een eigen stijl van popmuziek. Zijn muziek wordt ook wel als ’the taste of rock, the scent of jazz, and the feel of funk’ beschreven.

Dat deze unieke muziekformule van Doc Jazz veel aanhangers heeft, blijkt uit het groot aantal leden van de Facebookpagina, deze heeft de 10.000 leden ruim overschrijdt.

Op vrijdag 13 mei zal hij optreden in Brussel aan de Vrije Universiteit (VUB), Zijn laatste optreden op 21 mei in Amsterdam is een op zichzelf staande concert in Jongerencentrum Argan, en vormt tevens de afsluiting van zijn mini-tournee.

Op 17 mei zal Doc Jazz live te horen zijn in het NTR-programma ‘Dichtbij Nederland’, dat om 21.00 op Radio  5 wordt uitgezonden.


Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!