Voorpagina

President Erdogan: “Moslims hebben Amerika ontdekt in 1178”

Volgens de president van Turkije, Recep Tayyip Erdogan, hebben moslims Amerika ontdekt in de 12e eeuw: 300 jaar voor Columbus!

Regelmatig wordt de ontdekking van Amerika gelijkgesteld aan de ontdekking van de Verenigde Staten. Deze verwarring veroorzaakt een interessante discussie over de ontdekking van Amerika: of Columbus nu daadwerkelijk de eerste was?

Erdogan: “Contacts between Latin America and Islam date back to the 12th century. Muslims discovered America in 1178, not Christopher Columbus.”

De geluiden, dat Columbus niet als eerste Amerika heeft ontdekt, worden indringender. Zo brengen de beheerders van de website, Lost Islamic History, dit onderwerp regelmatig ter sprake.

Wie nu als eerste het land heeft ontdekt, dat vandaag de dag bekend staat als de Verenigde Staten, blijft een groot raadsel. Columbus kan het in ieder geval niet geweest zijn: hij kwam namelijk niet verder dat het Caribische gebied, en de kustlijnen van Midden en Zuid-Amerika.

Lees hier de opvattingen van Erdogan over de ontdekking van Amerika.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!