Voorpagina

PVV is oneerlijk over moslim-immigratie

De PVV moet nu eens eerlijk zijn over immigratie.

Dit weekend beweerde de partij weer dat Nederland elk jaar 150.000 immigranten zou ‘binnenhalen’. Een bewuste verdraaiing van de feiten. Met de officiële cijfers in de hand is eenvoudig de waarheid te achterhalen. Volgens het CBS bedroeg het migratiesaldo over het eerste halfjaar van 2011 ongeveer achtduizend personen. Van 2003 tot 2010 kwamen er gemiddeld 1.200 mensen per jaar bij. Als je dat omschrijft als massa-immigratie, ben je bezig mensen een rad voor ogen te draaien.

Laten we dieper in de cijfers duiken. De PVV gebruikt bewust het totale aantal immigranten en kijkt niet naar de vertrekkers. Dat is een onzinnig getal om te gebruiken, omdat bij veel internationale bedrijven en instellingen tegelijk werknemers komen en vertrekken. Waar het om gaat is de bevolkingstoename door migratie en die is zoals gezegd minimaal. Maar laten we het PVV-spelletje even meespelen.

Eén op de vijf ‘immigranten’ is een Nederlander die terugkeert uit het buitenland. De PVV telt die stiekem mee als immigranten. Drie van de vijf buitenlandse immigranten komen uit westerse landen. Worden ook meegeteld. Van de niet-westerse migranten bestaat ook nog eens een groot deel uit kenniswerkers zoals hoogopgeleide Chinezen of Indiërs. De PVV is naar eigen zeggen niet tegen westerse migranten of tegen kennismigranten, maar alleen tegen moslims. Laten we ons dan concentreren op Turken en Marokkanen.

Respectievelijk vier- en tweeduizend kwamen, ongeveer vierduizend vertrokken vorig jaar. De afgelopen vijf jaar kwamen er gemiddeld netto 188 Marokkanen per jaar bij. Niet eens genoeg voor één vliegtuig. Voor Turken bedroeg het migratiesaldo gemiddeld 817. Slechts enkele honderden mensen. Als je dan spreekt over ‘massa-immigratie’ probeer je mensen iets wijs te maken.

Lees verder.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!