Voorpagina

Rob Wijnberg: Eindexamen

Opgave 3: De moleculen fundamentaliet (SG4P2) en liberalimium (V2V3D) gaan – net als zeep en olie – niet goed samen, omdat de een zeer bazig is (pH 14) en de ander juist neutraal (pH 7). Verzin een proefje waarmee de twee toch te mengen zijn. Gebruik daarbij een bindmiddel uit de Binas.

Antwoord: Doe 1 mg fundementaliet en 31 mg liberalimium in een erlenmeyer en verhit de emulsie net zolang tot de partijbeginselen zijn gesmolten (1 punt). Voeg dan 24 mg anti-islamiet (P3V3V) en een druppeltje jodium (PVV10) toe. Blijf roeren totdat ook de overgebleven principes zijn opgelost (3 punten). Voer nu de druk op tot nul Pascal met een campagne in de Telegraaf (2 punten) en speel de oppositie uit elkaar met een verdeelpipet (3 punten). Vang eventuele restjes geloofwaardigheid op in een petrischaaltje (1 punt).

Lees Volledig


Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!