Voorpagina

Roemer loopt boos weg na islam-opmerking Wilders


SP-leider Emile Roemer is donderdagmiddag weggelopen tijdens het verantwoordingsdebat na een opmerking van Geert Wilders. De PVV-leider maakte een opmerking die volgens Roemer beledigend was voor moslims.

Wilders sprak tijdens het debat over ‘islamitisch stemvee’ waarmee de PvdA Nederland de afgelopen decennia zou hebben laten volstromen.

Ilussionist
Roemer zei dat hij weigerde verder te luisteren en verliet de plenaire zaal van de Tweede Kamer. Tijdens het verantwoordingsdebat legt het kabinet verantwoording af over het afgelopen jaar. Oppositiepartijen krijgen de kans om kritiek te uiten.

Het kabinet-Rutte wordt flink bekritiseerddoor de partijen. Zo vergelijkt fractievoorzitter Jolande Sap (GroenLinks) premier Mark Rutte (VVD) met illusionist Hans Klok. ‘Hij ziet er gelikt uit, de pr is in orde, maar je weet dat het nep is.’

Lees Verder


Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!