Voorpagina

Rotterdamse moskeeën zamelen half miljoen in voor Afrika

In de afgelopen weken hebben de Rotterdamse moskeeën bij elkaar bijna een half miljoen euro ingezameld om te doneren aan de bestrijding van de hongersnood in de hoorn van Afrika. Met name tijdens de maand Ramadan (die dit jaar in augustus viel), een periode waarin extra aandacht bestaat voor solidariteit met minder bedeelden, werd genereus geld gedoneerd.

SPIOR, de koepelorganisatie van Rotterdamse moskeeën en overige islamitische zelforganisaties, maakte een inventarisatie onder de belangrijkste moskeeën. SPIOR-voorzitter Said Igalla: “Daarmee kwamen we al uit op een bedrag van € 483.500,-. Wanneer je in aanmerking neemt dat sommige moskeeën hun inzameling nog in de komende weken gepland hebben staan en de inzamelingen van vele kleinere organisaties nu niet zijn meegeteld, kunnen we er van uit gaan dat alleen al in Rotterdam door de moslimgemeenschap zeker een half miljoen is ingezameld”.

Lees verder.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!