Voorpagina

Sarkozy gaat verdachten hard aanpakken

“Vanaf nu zal iedereen die geregeld websites bezoekt die terrorisme goedpraten en die haat en geweld aanwakkeren, strafrechtelijk worden aangepakt”

Bron: SpitsNieuws

De Franse president wil flink doorpakken in de strijd tegen terrorisme. Nu de terrorist Mohamed Merah is uitgeschakeld is het tijd voor reflectie. De terrorist was een zelfverklaard aanhanger van al-Qaeda. Hij liet Frankrijk de afgelopen dagen op haar grondvesten schudden door een reeks vreselijke moorden.

Sarkozy wil nu alles in het werk stellen om dergelijke praktijken in de toekomst te voorkomen. Daarbij schuwt hij geen enkel middel. “Vanaf nu zal iedereen die geregeld websites bezoekt die terrorisme goedpraten en die haat en geweld aanwakkeren, strafrechtelijk worden aangepakt”, zei hij in een toespraak voor de Franse televisie.

De president wil voorkomen dat Frankrijk een broedplaats van extemisme wordt. “Frankrijk zal geen rekrutering en ideologische indoctrinatie op zijn grondgebied toestaan”

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!