Voorpagina

Saudische Sheikh waarschuwt vrouwen: autorijden beschadigt eierstokken en bekken

Saudische vrouwen gaan op 26 oktober hun best doen om het autorijverbod voor vrouwen op te heffen. Het 26-oktober-campagne-team verklaart 8700 handtekeningen verzameld te hebben Het wordt hiermee de derde poging: “Als de staat weigert om het verbod op te heffen, dan zijn we genoodzaakt om burgers te vragen deze actie te legitimeren. De staat is geen vader of moeder, en de burgers zijn geen kinderen.” 

Hoewel er geen officieel verbod is voor vrouwen om zelfstandig te rijden, moeten rijbewijzen lokaal uitgegeven worden. En aangezien deze niet aan vrouwen worden uitgereikt, maakt het ze ook onmogelijk om legaal de weg op te gaan. Een vreemde constructie, maar zo kennen we er nog wel een paar.

Hoewel er in Saoudie-Arabie hervormingen zijn aangekondigd (30 vrouwen aan de Sharia Raad toegevoegd) is er nog veel verzet vanuit de geestelijke hoek. Zo verklaart Sheikh Saleh bin Saad al-Luhaydan (wie kent hem niet) dat het voor vrouwen niet verstandig is om auto te rijden omdat het weleens de bekken en eierstokken zou beschadigen.

Tsjah.

Foto: kiarras via photopin cc

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!