Voorpagina

Schilderswijk verdient verontschuldiging Trouw

De verzonnen artikels over de vermeende sharia-driehoek in de Haagse Schilderswijk die Perdiep Ramesar voor Trouw schreef, hebben een bedreigend beeld gecreëerd waar de bewoners de impact nog van voelen.

De bewoners schreven een open brief aan de redactie van Trouw waarin ze beschrijven hoe de wijk overspoeld werd door media en politici en hoe de reputatieschade onder andere een negatief effect heeft gehad op de werkgelegenheid (vooral voor jongeren).

Ze vinden dan ook – terecht – dat ze een oprechte verontschuldiging van Trouw verdienen, “breed uitgemeten in de krant”.

Lees meer hier.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!