Voorpagina

Shaykh Hamza Yusuf over radicaliserende moslims

In de VS is de eerste hoorzitting van het congres in een reeks over terroristische dreiging in de VS.  Er wordt onderzocht wat de situatie is van radicaliserende moslims in het land. Dat dit geen pret is, bewijst  de enige moslim congreslid Keith Ellison voor wie het emotioneel een uitdaging was.

Minstens vijftien staten hebben een motie voor een ban op sharia uitingen geintroduceerd of al geaccepteerd. Bidden, vasten en aalmoes geven valt straks dus onder de categorie criminaliteit. De gerespecteerde geleerde Shaykh Hamza Yusuf reageert op deze zorgbarende ontwikkelingen in de VS.

‎”More people died in the United States last year from dog bites than died from terrorist attacks, less than three people. Many of these attacks in fact according to the FBI are actually done by fundamentalist Christians against abortion doctors” – Shaykh Hamza Yusuf

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!