Voorpagina

Sprookjeshuwelijk kost 6000 ton CO2

Het Britse sprookjeshuwelijk van de eeuw heeft ook minder mooie kantjes: volgens de Britse krant de Telegraph zal als gevolg van de huwelijksviering zo’n 6.765 ton CO2 worden uitgestoten.

De bruidegom heeft zich voorgenomen om het huwelijk zo duurzaam mogelijk te houden, met onder meer lokaal geteeld en seizoensgebonden voedsel en Britse bloemen. Maar dat heeft de ecologische voetafdruk nauwelijks kunnen verkleinen, zo blijkt uit onderzoek van Landcare Research.

Transport

Meer dan de helft van de totale CO2-uitstoot is afkomstig van het transport van de gasten. Een kwart van de 1.900 gasten op de bruiloft komt uit het buitenland en neemt het vliegtuig naar Londen. De accommodatie van de gasten, het energieverbruik en het afval zijn nog eens goed voor 13 ton CO2.

Lees Verder

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!