Voorpagina

Steniging Oekraine blijkt broodje aap verhaal

Bron: Sargasso.nl
Hoe een onzin verhaal door de ‘kritische journalistiek’ de wereld in wordt geslingerd. Het valse bericht circuleert reeds op internet, en het idee is al in de hersenen van talloze bange burgers gezaaid, alwaar het de onderbuiken beïnvloedt. Die enge moslims stenigen tegenwoordig zelfs weerloze meisjes in de Oekraïne! Zie je wel, straks staat dit onze kleinkinderen ook te wachten.

‘Moslimmeisje van 19 gestenigd na schoonheidswedstrijd’, kopte de krant. Drie jongemannen zouden een dorpsgenote met stenen om het leven hebben gebracht omdat haar deelname aan een regionale miss-verkiezing “niet in overeenstemming” zou zijn geweest “met de sjaria”. Andere persbureaus en media, waaronder ANP, Algemeen DagbladDe PersElsevierReformatorisch DagbladNederlands Dagblad en tal van regionale dagbladen, volgden slaafs.

Het Russische dagblad Komsomolskaja Pravda deed wel haar werk, stuurde een verslaggever naar de Krim, en stuitte op een heel ander verhaal. Het meisje in kwestie was geen moslim. Het ging niet om drie jongens maar om één jongen. De dader was geen fundamentalistische moslim, maar een op 6-jarige leeftijd tot het christendom bekeerd adoptiekind met een lang psychiatrisch verleden. Hij had volgens de politie een obsessie met het slachtoffer, en zou haar hebben geprobeerd te verkrachten in de rand van het bos. Uit frustratie omdat dat niet lukte, of uit paniek heeft hij haar toen de schedel ingeslagen.

Lees verder…


Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!