Voorpagina

Studenten boos om ‘Racial Profiling’ op Schiphol

2 juni 2011 – Een studiereis naar Israël werd een nachtmerrie toen vijf ‘getinte’ studenten op Schiphol door Israëlische veiligheidsmensen werden onderworpen aan een vernederende veiligheidsprocedure. Ze werden onderworpen aan een kruisverhoor, moesten zich uitkleden en werden wel heel grondig gefouilleerd. Na afloop kregen ze hun spullen in onderdelenj weer terug. Ze zijn ervan overtuigd dat er racisme in het spel is en laten het er niet bij zitten.

Het moest een horizonverbredende reis naar Israël en de Palestijnse gebieden worden, om zelf te zien hoe het daar was. “Om met Israëlische en Palestijnse studenten en docenten te praten”, aldus Ghezal Kakar, (23) student International Business Administration. “We wilden beiden kanten zien”, zegt Aroosa Khan(27) die gezondheidswetenschappen studeert. “We zouden er met een open mind naartoe gaan”, vult student Management ConsultingKhadija Kabli (23) aan. De belangstelling voor de reis, georganiseerd door Dialoog@VU, een platform in het kader van de diversiteit, was groot. Veertig mensen meldden zich aan, er was maar plaats voor vijftien. Er was een selectieprocedure, een gedegen voorbereiding, eind januari vertrok de groep, onder begeleiding van diversiteitscoördinator Wim Haan, naar Israël.

Lees Verder

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!