Voorpagina

Theodor Holman slaat op hol

Schrijver Theodor Holman voelt zich sterk verwant met Anders Breivik. Dat heeft hij gezegd in een interview met De Dagelijkse Standaard.

Bron: Dagelijkse Standaard en PowNed

In het interview vertelt Holman dat hij zich best wel kon vinden in het manifest van de Noorse terrorist. ““Het ging al meteen over ideologie, dat die niet bestaat. Dat is iets wat ik ook al jaren propageer. Toen ging ik verder lezen en raakte ik enorm onder de indruk van zijn analyse,” aldus de schrijver en goede vriend van wijlen Theo van Gogh.

Holman is onder de indruk van de manier waarop Breivik het verval van het Westen wijt aan de opkomst van het cultureel relativisme. Volgens Theodor is die manier van denken vergelijkbaar met die van Geert Wilders, hoewel die volgens hem niet de reden was voor Breivik om een aanslag te plegen. “Wilders is im letzten Ende democraat. Breivik is daaraan voorbij,” aldus Holman.

In het interview geeft hij aan Breiviks ideeën over de islam te delen. Holman: “Ik geloof ook wel dat je andere moslims hebt, zoals je ook snoepjes gevende fascisten hebt gehad. Maar het is natuurlijk wel zo dat de islam in principe niet gematigd is. Voor de islam is de vrijheid van meningsuiting goed, zullen ze hoogstens zeggen, maar niet als Allah beledigd wordt.”

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!