Voorpagina

Turkie Turkie is niet dom…

Premier Erdogan kondigt ambitieuze plannen aan voor Istanbul: een nieuwe waterweg die de Zwarte Zee verbindt met de Zee van Marmara. Het project is nu al gedoopt tot ´The Crazy Canal Project´

De waterweg zal 50 kilometers lang zijn, in omvang groter zijn dan het Suez- en Panamakanaal en toegankelijk voor supertankers. Erdogan kondigde dit aan kort voor de aanstaande verkiezingen.

Prime Minister Recep Tayyip Erdogan said Turkey will build a canal from the Black Sea to the Marmara Sea, turning the city of Istanbul into “two peninsulas and an island” and diverting shipping traffic from the Bosporus. (bron)

Kosten? 10 miljard. Winst? Jaarlijks besparen van 1,4 miljard door wachtende schepen. Wanneer? Klaar in 2023.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!