Voorpagina

“Het zit de PvdA niet mee, geen stemvee in onze moskee”

Op deze ‘Valentijnsdag’ maakt de NIDA-kiezer het uit met de PvdA

10.000 postkaarten met de tekst ‘Het zit de PvdA niet mee, geen stemvee in onze moskee’ gaan vandaag rond in de straten, winkels, culturele, religieuze en maatschappelijke organisaties van Rotterdam. Net zo op sociale media. Op de postkaart staat het adres van de PvdA Afdeling Rotterdam geschreven. Op de voorkant van de postkaart staat een foto van een moslima in een Hollands landschap die een kudde schapen vriendelijk wegkijkt (zie: bijlagen). Op de achterkant van de postkaart staat een handgeschreven boodschap waarin de NIDA-kiezer het uitmaakt met de PvdA:

 ‘Na wederzijdse pogingen om het weer te proberen, weet ik zeker dat ik beter verdien. We passen simpelweg niet bij elkaar.’ laat de NIDA-kiezer met deze postkaart aan de PvdA weten. ‘Je bent vooral bezig met je ex, die je verlaten heeft voor rechts. Ik kan bij jou gewoon niet mezelf zijn. Wie ik ben, mijn geloof en wat ik doe voor ons, neem je niet serieus.’ vervolgt de NIDA-kiezer, die afsluit met: ‘Het ligt niet aan jou, het ligt aan mij. Het is tijd om op mijn eigen benen te staan. Ik voel dat jij eigenlijk ook niet verder wil samen. Kom op! Je kunt best verder zonder mij(n stem)! 

Veel liefs, de NIDA-kiezer.

Het doel van deze ‘Valentijnsactie’ is tweeledig volgens NIDA:

  1. Rotterdamse moslims ontdoen van het beeld dat men stemvee is. De stem van Rotterdamse moslims is niet waardeloos, maar kritisch, divers en een verrijking voor de stad.
  2. De PvdA wil als ‘seculiere’ partij moslims vooral veranderen en ziet het geloof eerder als een probleem, dan een verrijking. Ga dan ook niet om de vier jaar langs moskeeën om even stemmen binnen te halen.

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!