Voorpagina

Varkenshoofden bij moskee

Bron: www.volkskrant.nl

Moslims die woensdag voor het ochtendgebed naar een moskee in het Franse Montauban kwamen, troffen bij de ingang twee varkenshoofden en een plas varkensbloed aan. Volgens een organisatie die dergelijke incidenten inventariseert, was er sprake van een ‘racistische provocatie’.

Het is het eerste soortgelijke incident in het departement Tarn-et-Garonne. In dezelfde stad Montauban had in maart een islamist twee Franse militairen doodgeschoten. Functionarissen van de gemeente weigerden in te gaan op speculatie over een mogelijke link tussen de moorden in maart en de godslastering nu.

Moslimorganisaties in Frankrijk nemen het incident des te hoger op omdat het tijdens de islamitische vastenmaand ramadan is gebeurd. Er is al volop discussie over het respect voor de islamitische traditie omdat een voorstad van Parijs vier gemeentemedewerkers heeft geschorst omdat zij aan de ramadan deden.

Klik hier voor het artikel op www.volkskrant.nl

Wij Blijven Hier werd in 2005 opgericht, omdat ze vonden dat ze er nog niet waren. Inmiddels zijn ze 3000 bijdragen rijker, die vrijwillig door beginnende én gearriveerde verhalenvertellers worden geschreven. Verschillend van columns, persoonlijke ervaringen tot verborgen nieuwsfeitjes. Ze kijken op hun eigen manier tegen de wereld aan, en vertellen zélf het verhaal. Wie zijn ze? Kijk om u heen. Want ze zijn hier. Zij Blijven Hier!